داورزنی : استراتژی فدراسیون رشد والیبال بانوان همانند مردان است.
رئیس فدراسیون والیبال گفت: استراتژی فدراسیون، رشد و توسعه والیبال بانوان همانند مردان است و اعتقاد دارم که والیبال بانوان ایران ظرفیت و توانایی قرار گرفتن در جمع چهار تیم برتر آسیا را دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت فدراسیون والیبال، محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال در آغاز نشست مشورتی لیگهای سال 99 بانوان اظهار داشت: متاسفانه شرایط فعلی ایران و جهان از نظر گسترش ویروس کرونا مناسب نیست و وضعیت نگرانکننده و بحرانی است. امیدواریم شرایط عمومی روند بهتری یابد تا بتوانیم برنامه مسابقات سال 99 را به خوبی برگزار کنیم. ویروس کرونا طی ماههای آینده در کنار مردم خواهد ماند ولی زندگی باید جریان داشته باشد و با رعایت پروتکلهای بهداشتی زمینه را برای زندگی سالم و با نشاط فراهم کنیم.
رئیس فدراسیون والیبال در ادامه به پارامترهای تشویقی در نظر گرفته شده برای لیگهای بانوان اشاره کرد: استراتژی فدراسیون، رشد و توسعه والیبال بانوان همانند مردان است و اعتقاد دارم که والیبال بانوان ایران ظرفیت و توانایی قرار گرفتن در جمع چهار تیم برتر آسیا را دارد و با برنامهریزی مناسب در پنج سال آینده میتوان به این هدف دست یافت. باید به دنبال همافزایی در والیبال بانوان باشیم و فضای فعالیت بانوان را در همه استانها مهیا کنیم. به همین دلیل هیئتهای فعال در حوزه بانوان، بودجه بیشتری دریافت خواهند کرد.
داورزنی با بیان این که به برگزاری لیگهای بانوان به صورت متمرکز اعتقادی ندارد، گفت: باید شرایطی در لیگهای ایجاد شود که رشد و توسعه والیبال بانوان به خوبی مسیر خود را طی کند و بازیکنان خوبی برای تیمهای ملی و ردههای مختلف سنی بانوان پرورش یابند.
شهرام عظیمی سرپرست کمیته رویدادها و مسابقات فدراسیون والیبال نیز در این نشست، گفت: خوشبختانه والیبال بانوان تاکنون فعالیتهای بسیار خوبی داشته است. در بسیاری از فدراسیونهای ورزشی دیگر ایران، این شرایط برای بانوان مهیا نیست.
عظیمی با تاکید بر این که از نظرات متخصصان کارگروه مشورتی در برگزاری لیگهای بانوان حتما استفاده خواهد شد، گفت: تعداد تیمهای لیگ برتر بانوان با بازیکنان شاخص همخوانی ندارد و باید برای حضور فعالتر باشگاهها در لیگهای بانوان تدبیری اندیشده شود.
وی تصریح کرد: هدف فدراسیون والیبال و کمیته رویدادها و مسابقات، حفظ توانایی و پتانسیل فدراسیون برای مشارکت بانوان در این رشته ورزشی است، زیرا بانوان 50 درصد جمعیت کشور هستند و باید در شرایط مساوی با مردان در والیبال مشارکت داشته باشند.
در ادامه این نشست، شرکتکنندگان نظرات خود را مطرح کردند که مهمترین محورها به قرار زیر است:
– افزایش تعداد تیمهای لیگ برتری در سالهای گذشته، پیامدهای ناگواری به همراه داشته و سرمایههای زیادی از بین رفته است؛ بنابراین نباید به افزایش تیمها اصرار داشته باشیم.
– اگر برای تعداد ملیپوشان در تیمها سهمیهای مشخص شود، اقدام مفیدی است به شرطی که همه باشگاهها شرایط مالی مناسبی برای این کار داشته باشند.
– با توجه به شرایط کرونایی جامعه، برای برگزاری پلیآف لیگها در زمان شروع مسابقات تصمیمگیری شود.
– پیشنهاد میشود برای تیمهای لیگ برتری، چهار تا پنج بازیکن بزرگسال، سه بازیکن امید و سه بازیکن رده سنی جوانان مد نظر قرار گیرد.
– سالهای 97 و 98 برای تعیین فهرست ملیپوشان والیبال بانوان مبنا قرار گیرد تا بازیکنان باتجربه هم در فهرست دیده شوند و در این فهرست باید به پست بازیکنان نیز توجه شود.
– با توجه به این که 80 تا 90 درصد ملیپوشان در شهرستانها اقامت دارند، میتوانیم تیمهای لیگ برتری را افزایش دهیم؛ البته به شرط وجود اسپانسرهای قدرتمند در لیگ والیبال بانوان.
– سقف قرارداد برای بازیکنان اعلام شود و شرایط برای لیگها به گونهای فراهم شود که بازیکنان برای حضور در مسابقات با یکدیگر رقابت بیشتری داشته باشند.
– اگر شرایط تیمداری در مسابقات دسته یک خیلی آسان شود، رغبتی برای حضور در لیگ برتر برای باشگاهها وجود نخواهد داشت.
– با تغییر روش برگزاری لیگ دسته یک و به عنوان مثال برگزاری آن در دو گروه مقدماتی، شرایط میتواند برای حضور بیشتر باشگاهها فراهم شود.
– ضرورت دارد برای شرط سنی تیمهای نونهالان تجدیدنظر شود تا آنان حداقل سه سال امکان حضور در این تیمها را داشته باشند.
– برای لیگ برتر باید تابع ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم؛ شاید امسال مجبور به برگزاری رقابتها به صورت متمرکز باشیم.
– اضافه شدن یک بازیکن رده سنی نوجوان به تیمهای لیگ برتری و دسته یک، اقدام پسندیدهای است.
– اگر امکان دارد، لیگهای بانوان به صورت رفت و برگشت برگزار شود تا تماشاگران و علاقهمندان والیبال بانوان از جذابیت این رشته ورزشی محروم نشوند. همچنین برای افزایش فعالیت در حوزه بانوان، لیگهای دسته دو و زیرگروه نیز فعال شوند.
– اگر همانند مردان، والیبال بانوان را در گروه سنی پایه متحول کنیم، در بزرگسالان بانوان نیز تحول ایجاد خواهد شد. به همین دلیل فدراسیون سرمایهگذاری بیشتری روی رده سنی پایه داشته باشد و به جوانان و نوجوانان بیشتری در لیگهای بانوان میدان دهد و مجوز تعداد نفرات تیمها از ردههای سنی را افزایش یابد.
– برخلاف فدراسیون که علاقهمند فعالیت بیشتر در حوزه بانوان است، باشگاهها به دلیل مشکلات تیمداری در حوزه بانوان و خطوط قرمز، علاقهای به تیمداری ندارند و باید برای برونرفت از این موضوع، تدبیری اندیشیده شود.